GezondheidsmeterPGO als eerste NEN7510 gecertificeerd

Nieuwsbericht geplaatst op 6 december, 2018

Over ruim een jaar krijgen alle Nederlanders een eigen online persoonlijke gezondheidsomgeving: het PGO. Daarin kan je als burger je medische informatie ophalen, zelf informatie toevoegen en de data delen met zorgverleners. GezondheidsmeterPGO zet de standaard om dit veilig te doen nu het door Brandcompliance officieel is gecertificeerd voor ISO 27001 en NEN 7510.

De certificering gaat over de volledige dienstverlening van Curavista via Gezondheidsmeter. Dat is een door Curavista in eigen beheer ontwikkeld open en modulair platform. Op het platform halen mensen data op, voegen ze data toe en kunnen ze die vervolgens weer delen. Moderne dashboards vertalen de data naar bruikbare informatie. Het platform wordt voor verschillende toepassingen ingezet, zoals GezondheidsmeterPGO, zorgpaden, eLearnings, studies en registers.

Certificering

Directeur van Curavista is Esther van Noort. “GezondheidsmeterPGO is een belangrijke pijler in onze dienstverlening. MEDMIJ stelt NEN 7510-certificering als voorwaarde om aan het stelsel deel te nemen. We werkten al in de geest van NEN 7510 en MEDMIJ gaf ons een concrete aanleiding om tot certificering over te gaan. Natuurlijk zijn we trots dat we als eerste PGO in het MEDMIJ stelsel deze certificering hebben gehaald.”

GezondheidsmeterPGO

Burgers en professionals hebben hun eigen individuele behoeften, die bovendien voortdurend veranderen. Dat vraagt om een flexibel PGO, waarin deelnemers zelf de inhoud samenstellen. Inhoud die wetenschappelijk verantwoord is.

Informatiebeveiliging-management & NEN 7510

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging-management, gericht op het continue managen, beheren en verbeteren van informatiebeveiliging-risico’s. NEN 7510 is de standaard voor de beveiliging van medische data. Het is bijzonder dat Curavista, als niet-zorginstelling, beschikt over beide certificeringen. De normen zien toe op zowel de inrichting van processen en procedures op het gebied van informatiebeveiliging als op de naleving daarvan. Dan gaat het om controle, toetsing en permanente verbetering. Het geeft klanten de zekerheid dat Curavista de informatiebeveiliging beheerst, optimaal heeft geïmplementeerd in haar beleid en processen en continu werkt aan verbeteringen.