Nieuws

Publicatie | A multi-stakeholder approach to eHealth development: Promoting sustained healthy living among cardiovascular patients

28 december, 2020

Gezond leven is essentieel voor de preventie en revalidatie van cardiovascular disease(CVD). Toch is het ondersteunen en handhaven van een gezonde levensstijl uitzonderlijk moeilijk en verschillen mensen in hun behoeften met betrekking tot een optimale ondersteuning van gezonde leefstijlinterventies.

De primaire vraag in dit onderzoek was dan ook welk type eHealth-toepassing ter ondersteuning van gezond leven onder mensen met (een hoog risico op) cardiovascular disease (CVD) het grootste voordeel zou kunnen opleveren voor alle stakeholders? Andere doelstellingen waren: het blootleggen van de behoeften en voorkeuren van de stakeholders, het vertalen naar kernwaarden en het ontwikkelen van eHealth-technologie op basis van deze kernwaarden. 

Uit het onderzoek kwam ondermeer naar voren dat de verschillende belanghebbenden op het gebied van cardiovasculaire preventie en revalidatie het meest  profiteren van het gebruik van één gepersonaliseerd eHealth-platform dat een verscheidenheid aan evidence-based interventies integreert, in plaats van een nieuw instrument. In plaats van een one-size-fits-all aanpak, zou dit digitale platform kunnen helpen bij het matchen van patiënten en specifieke interventies op basis van persoonlijke kenmerken en voorkeuren.

Lees hier de publicatie in het International Journal of Medical Informatics

Auteurs: Linda D.Breema, Mike Keesman, Douwe E.Atsma, Niels H.Chavannes, Veronica Janssen, Lisette van Gemert-Pijnen, Hareld Kemps, Wessel Kraaij, Fabiënne Rauwers, Thomas Reijnders, Wilma Scholte op Reimer, Jobke Wentzel, Roderik A.Kraaijenhagen en Andrea W.M.Evers.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.