Nieuws

Samenwerking | Briljante mislukkingen leiden tot succesvolle innovaties

2 maart, 2021

Verhalen over goede ideeën die jammerlijk zijn mislukt leveren een zeer waardevolle bijdrage aan innovatie. We kunnen namelijk op basis van fouten (van anderen) voorkomen dat wij diezelfde misrekening (nog eens) maken en zo tot innovaties komen die wél succesvol zijn. Helaas horen we die verhalen vrijwel nooit omdat we het veel liever hebben over onze successen. Zonde want falen is belangrijk bij het komen tot succesvolle innovaties.

Het Instituut voor Briljante Mislukkingen daagt de samenleving al sinds 2010 uit door leerervaringen te faciliteren en toegankelijk te maken. Het doel van deze stichting is om ondernemerschap te bevorderen door het leren omgaan met risico’s en het waarderen en leren van mislukkingen. 

In het NeLL Netwerk worden dagelijks fouten gemaakt waar hopelijk lering uit getrokken wordt. NeLL pleit voor een (leer- en/of werk-)omgeving waar ruimte is om vergissingen te maken en waar het okay is als iets niet meteen lukt. Zo lang het idee veelbelovend is, is het de moeite waard om de kennis die opgedaan bij een mislukking om te zetten naar een bruikbare ervaring en verder te gaan met de ontwikkeling.

Het Instituut voor Briljante Mislukkingen en NeLL zetten zich voortaan samen in om een tweede kans te geven aan briljante ideeën die een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg maar in eerste instantie niet zijn gelukt. Dit gebeurt onder andere via het Tweede Kansen Loket en de Briljante Mislukkingen Award Zorg  In de periode tussen 12 en 22 maart is het voor het publiek mogelijk om te stemmen op één van de zes genomineerden.  Op 23 maart zal de jury, bestaande uit ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals, besluiten wie met de felbegeerde juryprijs naar huis gaat.

Naast de award zullen leerervaringen worden opgehaald en gedeeld via onder andere de NeLL-website. Beide partijen hebben de ambitie om gezamenlijk masterclasses te organiseren en leermaterialen te ontwikkelen waarmee je o.a. kunt leren slim te mislukken.

Vanzelfsprekend houden we je graag op de hoogte van deze samenwerking. Check dus zo nu en dan deze website voor updates en achtergronden.
 

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.