Nieuws

AI ondersteuning voor de Box

13 januari, 2022

De Box bestaat al lange tijd in het LUMC. Het CAIRELab heeft een nieuwe toevoeging aan dit eHealth-concept gedaan, waardoor we nog beter kunnen meten. Het AI model is goedgekeurd en wordt geïmplementeerd. 

CAIRELab en de Box
Patiënten die herstellen van een hartinfarct krijgen meetapparatuur mee naar huis zoals een bloeddrukmeter, een apparaat om een hartfilmpje mee te maken, activity tracker en een weegschaal. Een paar keer per week sturen ze hun meetwaardes naar het LUMC die worden bekeken door onder andere verpleegkundig specialisten. Om de verpleegkundig specialisten te ondersteunen bij het controleren van deze data, kijkt een AI algoritme mee wat aangeeft met welke patiënten het goed of slecht gaat op basis van de metingen. 

Hoe werkt het?
Aan het model geven we door wat de meetwaardes waren van patiënten, maar ook of er contact is opgenomen met deze patiënten doordat uit de metingen een verslechterde gezondheid bleek. Op deze manier leert het model welke meetwaardes gezond en ongezond zijn voor een patiënt. Aan de patiënten waarvan de gezondheid verslechterd kunnen we op deze manier een hogere prioriteit geven om bekeken te worden door de verpleegkundig specialisten. 
 
Waarom is dit belangrijk?
Het controleren van alle meetwaardes vergt veel tijd van de verpleegkundig specialisten. Door dit algoritme kunnen ze sneller en effectiever de meetwaardes van de patiënten controleren. Daarnaast is het mogelijk om een verslechtering van gezondheid eerder aan te zien komen en acties kunnen worden ondernemen om dit te voorkomen.

https://vimeo.com/665484407/613904303b

 

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.