Nieuws

BeBright en NeLL werken samen

7 mei, 2020

BeBright en NeLL bieden een selectie van bewezen effectieve technologieën ten behoeve van implementatie en opschaling van evidence based eHealth.

De ontwikkeling van nieuwe technologie neemt wereldwijd exponentieel toe. Dit wordt extra gestimuleerd door digitalisering, robotisering en de grote druk om ondanks toenemende en complexere zorgvraag de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Het behoeft dan ook geen uitleg dat de gezondheidszorg voor grote uitdagingen staat en de veranderende maatschappelijke context en zorgbehoeftes vraagt om innovatie, nieuw zorgaanbod en oplossingen. 

Om de zorg betaalbaar en bemensbaar te houden, is inzet van slimme, schaalbare technologie onmisbaar. Bij zorgprofessionals, patiënten en zorgorganisaties groeit de interesse in digitale oplossingen snel. De vraag is welke technologie de zorg van vandaag en morgen gaat veranderen. De mogelijkheden zijn namelijk ontelbaar. Zo zijn er alleen al ruim 325.000 gezondheidsapps beschikbaar, waar nog (te) vaak de effectiviteit onbekend is. Daarnaast zien we dat zorgorganisaties vaak zelf het wiel opnieuw proberen uit te vinden. Terwijl we ook snel en slim kunnen leren van succesvolle voorbeelden. Door samenwerking en opschaling van succesvolle voorbeelden kunnen we versnelling geven aan het innovatie- en leervermogen van de Nederlandse gezondheidszorg.

Om bewezen effectieve technologieën sneller op te kunnen schalen in zorg, bundelen NeLL en BeBright hun krachten ten aanzien van de realisatie van de jaarlijkse editie van het (e-)book Zorg Enablersdie later dit jaar voor de vierde keer zal verschijnen. In dit (e-)book en op de website van Zorg Enablers zijn diverse trends, ontwikkelingen en case studies te vinden die betrekking hebben op eHealth.

NeLL draagt bij  aan de totstandkoming van de 2020-uitgave door kennis en inzichten in te brengen en verbinding te leggen met diverse eHealth-experts in binnen- en buitenland.

Vanzelfsprekend houden we je graag op de hoogte van alle ontwikkelingen!

 

 

Over BeBright
BeBright is een strategie- en innovatiebureau voor de gezondheidszorg en een van de eerste certified social enterprises in Nederland. BeBright wil een impactvolle bijdrage te leveren aan de transformatie van de Nederlandse gezondheidszorg. Onderdeel daarvan is de jaarlijkse publicatie Zorg Enablers: een overzicht van nieuwe en bewezen effectieve eHealth-oplossingen. Ook ondersteunt BeBright zorginstellingen bij de daadwerkelijke implementatie. 

 

“De samenwerking met NeLL maakt dat we een nog beter beeld hebben van de technologieën én implementatie spelregels die een daadwerkelijke bijdrage leveren aan een toekomstbestendige Nederlandse gezondheidszorg. Zo werken we samen met Nederlandse én internationale spelers die bezig zijn om eHealth oplossingen te valoriseren,” aldus Philip Idenburg – Oprichter BeBright en auteur van o.a. bestseller Diagnose 2025 en Diagnose Zorgtransformatie.

www.bebright.eu    

 

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.