Nieuws

Charlotte Poot en Marieke Duiverman winnaars van de Sterk Participatie Prijs

29 juni, 2020

Vandaag werden de Dirkje Postma Talent Award en de Stek Participatie Prijs uitgereikt door Het Longfonds. 
 

Twee winnaars voor de Sterk Participatie prijs
Voor het eerst is de Sterk Participatie Prijs uitgereikt aan twee onderzoekers. De winnaars zijn Marieke Duiverman van het Universitair Medisch Centrum Groningen en LUMC'er en NeLL-collega Charlotte Poot

Marieke krijgt deze prijs voor het ‘Reconsider-onderzoek’. Daarmee toonde ze aan dat het voor mensen met ernstig COPD net zo effectief is om thuis te wennen aan een nachtelijk beademingsmasker als in het ziekenhuis.

Charlotte heeft met het ‘Acceptance-onderzoek’ de jury overtuigd. In dit onderzoek heeft zij – samen met astma-patiënten en zorgverleners- het programma van de ‘slimme astma inhalator’ verder ontwikkeld. Deze inhalator houdt het medicatiegebruik van de mensen met astma bij. 

 

Dirkje Postma Talent Award
Lieuwe Bos winnaar van de Dirkje Postma Talent Award, kreeg de award voor zijn onderzoek naar een ademtest die ervoor moet zorgen dat mensen met een longziekte sneller de juiste behandeling krijgen. Lieuwe ontving de prijs omdat de jury vindt dat zijn onderzoek degelijk is opgezet en bijdraagt aan de oplossing van een groot probleem.

 

Alle winnaars, namens het hele NeLL-team: van harte gefeliciteerd!

Lees het hele artikel op de site van Het Longfonds hier.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.