Nieuws

Groot-Brittannië gaat toch de technologie van Apple en Google gebruiken voor de contact tracing app

19 juni, 2020

Maandenlang heeft de UK gewerkt aan een app die het land zou helpen de lockdown te versoepelen, ondanks de groeiende kritiek over privacy en het risico dat de app onvoldoende zou werken. 

Afgelopen donderdag is de koers abrupt gewijzigd en werd aangekondigd dat het Verenigd Koninkrijk (VK) aansluit op de strategie van andere landen en verder gaat met de ontwikkeling van een nieuwe contact tracing app op basis van de technologie van Apple en Google. Aanvankelijk werd aangekondigd dat de app die gebouwd werd in mei voor iedereen beschikbaar zou zijn. De lancering van deze nieuwe app wordt pas in de winter verwacht.

Britse ambtenaren rekenden op de app, welke is bedoeld om personen te informeren wanneer hij in de buurt is geweest van een geïnfecteerd persoon, om de lockdown maatregelen te versoepelen.

Ambtenaren volksgezondheid wilde voorkomen dat de software van Apple en Google te gebruiken omdat het de hoeveelheid data beperkt die centraal verzameld en geanalyseerd kan worden. Informatie waarvan deze ambtenarren vonden dat het noodzakelijk  was voor het tracken van het virus. Maar het Britse team stoeide met de bouw van een app die naar behoren werkt zonder de ondersteuning van de reuzen uit Silicon Valley.

Klik hier en lees het volledige artikel op de site van de New York Times.

Op de foto in de header is een foto geplaatst van de app die door de Britse overheid is getest en werd afgekeurd. 

Fotocredits: Agence France Presse – Getty Images

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.