Nieuws

Health Valley en NeLL werken samen aan de zorg van morgen

22 augustus, 2019

Leiden/Nijmegen, 22 augustus 2019 – Netwerkorganisaties NeLL en Health Valley bundelen hun krachten met als doel daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de zorg van morgen.

Partijen delen netwerk, kennis en inzichten met elkaar én hun partners zodat iedereen optimaal geïnformeerd en eventueel gezamenlijk oplossingen kan creëeren waarmee de uitstekende Nederlandse zorg ook in de toekomst voor iedere Nederlander betaalbaar en bereikbaar blijft.

Health Valley is het grootste innovatienetwerk op het gebied van Life Sciences & Health en opereert vanuit het Oosten van Nederland. De organisatie speelt in onder andere de omgeving van Arnhem, Nijmegen en Wageningen al jarenlang een relevante rol bij onder andere het ‘matchen’ van vraag en aanbod. NeLL faciliteert vanuit Leiden zowel nationaal als internationaal wetenschappelijk onderzoek naar eHealth en bouwt zijn kennisnetwerk bestaande uit o.a. patiënten, (zorg)professionals, consumenten en wetenschappers dagelijks uit.
 

Samenwerken aan de gezondheid en zorg van morgen

Zowel Health Valley als NeLL is ervan overtuigd dat digitale zorgtoepassingen een cruciale rol spelen in de zorg van morgen. Om van digitale zorg een geïntegreerd onderdeel te maken van reguliere zorg is van groot belang dat we zeker weten welke eHealth-tools bewezen doelmatig zijn en welke niet. NeLL maakt zich sterk voor evidence based eHealth geschikt voor iedereen en werkt onder andere in opdracht van NeN aan een internationale norm voor gezondheidsapps. Dit zijn projecten en doelen die passen binnen de visie en doelen van Health Valley om samen te werken aan de gezondheid en zorg van morgen.

Cherelle de Graaf, strategisch manager bij NeLL: "Gezamenlijk streven we hetzelfde doel na: daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van toekomstbestendige zorg. Als je dit beide beoogt dan ligt het voor de hand dat je samenwerkt en onderzoekt waar je elkaar kunt versterken om elkaar, onze relaties en vooral onze zorg verder te brengen." 

Marc Kalf, innovatiemanager bij Health Valley: "De samenwerking met NeLL geeft partners van Health Valley de mogelijkheid om gebruik te maken van de kennis die er binnen het NeLL voorhanden is. Door gezamenlijk te werken aan de verdere ontwikkeling van digitale zorg die optimaal aansluit bij de behoefte van de zorgmarkt, creëren we met elkaar impact.”

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.