Nieuws

International Society of Digital Health gelanceerd

2 juni, 2019

Op 2 juni is tijdens het Symposium on Digital Health in Hong Kong de ‘International Society of Digital Health’ gelanceerd. NeLL is een van de oprichters. Dit internationale netwerk bestaat uit experts op het gebied van digitale zorg zoals artsen, data-experts, wetenschappers, economen.

Het doel
Het gezamenlijke doel is om de zorg te moderniseren en te personaliseren op een veilige en effectieve manier. Om hiertoe te komen worden wereldwijd onderzoeken naar eHealth met elkaar verbonden om zo op grote schaal te kunnen innoveren en samen impact te realiseren.

De activiteiten
Binnen het netwerk wordt door multi-disciplinaire teams samengewerkt en inzichten gedeeld over de ontwikkeling, evaluatie en veilige adoptie van digitale zorgtoepassingen. Het belang van co-creatie wordt door alle partijen onderschreven. Eindgebruikers worden dan ook betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe digitale zorg.

De leden
Leden van de International Society of Digital Health zijn:
- Chinese University of Hong Kong (China);
- Polytechnic University Of Hong Kong (China);
- University of Sydney (Australia);
- Stanford University (USA);
- University of Leeds (Engeland);
- University of British Columbia (Vancouver, Canada);
- University of Southampton (Engeland) en
- het National eHealth Living Lab (NeLL) met als basis het Leiden Universitair Medisch Centrum.

De groep werkt al langer vanuit the Worldwide University Network (WUN) op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar digitale zorg; met het nieuwe platform wordt een versnelling en opschaling beoogd.

International Symposium on Digital Health
Het netwerk organiseert elk jaar het International Symposium on Digital Health (ISDH). De eerste editie vond dit jaar plaats in Hong Kong. In 2020 organiseert NeLL de tweede editie in Nederland.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.