Nieuws

Oproep | manuscripten voor speciale editie IJERPH: "E-health in Primary Care: Trends and Advances in Applications, Usage and Implementation"

22 april, 2021

De overgang van traditionele gezondheidszorg naar meer digitale gezondheidszorg gaat niet over één nacht ijs en vereist diepgaand inzicht in de ervaringen en percepties van zorgverleners en zorgconsumenten. Daarnaast is een gedegen inzicht in hoe eHealth optimaal geïntegreerd kan worden in de zorgprocessen een eerste vereiste voor een duurzame implementatie van eHealth binnen zorgorganisaties.

Speciale editie

Daarom brengt het International Journal of Environmental Research and Public Health (IJERPH) een speciale editie uit: "E-health in Primary Care: Trends and Advances in Applications, Usage and Implementation", met medewerking van gastredacteuren van RIVM, NIVEL en NeLL.

Aanleveren manuscripten

Deze speciale editie richt zich op de huidige stand van kennis over het gebruik van eHealth technologie in de eerstelijnszorg en de perspectieven en ervaringen van zorgprofessionals en zorgconsumenten met eHealth technologie. Originele onderzoekspapers, reviews en case reports zijn welkom in dit nummer, evanals papers over ervaringen opgedaan tijdens de COVID-19 pandemie zijn. Andere soorten manuscripten die worden aanvaard zijn methodologische papers, standpuntnota's, korte verslagen en commentaren.

IJERPH verwelkomt manuscripten met verschillende onderwerpen, waaronder implementatie, epidemiologie, interventiestudies, patiëntveiligheid en kosteneffectiviteitsstudies.

Deadline indienen

Deadline voor het indienen is 31 december 2021.

Lees hier informatie over het indienen van manuscripten

Gastredacteuren: Prof.dr. Roland Friele, Dr. Lilian van Tuyl, Dr. Anita Suijkerbuijk, Dr. Jiska Aardoom, Dr. Anke Versluis

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.