Nieuws

Publicatie | A cluster randomized controlled trial on a multifaceted implementation strategy to promote integrated palliative care in COPD: study protocol of the COMPASSION study

18 oktober, 2020

Ondanks de drringende behoeftte aan palliatieve zorg voor patiënten met verrgevorderde chronische obstructieve longziekten (COPD) wordt dit nog niet vaak in de praktijk gebracht. Belangrijke factoren bij het beïnvloeden van verzorgen van palliatieve zorg zijn uitstekende communicatievaardigheden, weten wanneer te met het bieden van palliatieve zorg en om deze zorg te continueren. In deze COMPASSION studie addresseren de onderzoekers deze factoren bij het implementeren en integreren van een palliatieve zorg aanpak voor patiënten met COPD en hun mantelzorgers.

De COMPASSION studie zal de kennis verbreden over de effectiviteit en het integratiesproces van palliatieve COPD-zorrg. Daarnaast zal de studie inzicht geven in welke strategiën de implementatie en integratie van palliatieve zorg verbeteren.

Lees hier het hele artikel.

Auteurs: Johanna M. C. Broese, Rianne M. J. J. van der Kleij, Huib A. M. Kerstjens, Els M. L. Verschuur, Yvonne Engels & Niels H. Chavannes.
 

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.