Nieuws

Publicatie | The design choices for the development of an Augmented Reality game for people with visuospatial neglect.

17 november, 2020

Visuospatieel neglect (VSN) is een veelvoorkomende cognitieve aandoening na een beroerte. De gevolgen hiervan kunnen in het dagelijks leven ingrijpend zijn voor de patiënt.

Een van de meest gebruikte en aanbevolen revalidatiemethode is Visual Scanning Training (VST). Deze aanpak vergt veel herhaling wat deze behandeling intensief en weinig aantrekkelijk maakt voor de patiënt. Het inzetten van eHealth kan het aanbod van verbeterde behandelmethoden uitbreiden in termen van patiënttevredenheid, doeltreffendheid en effectiviteit. 

Augmented Reality (AR) kan een oplossing zijn om met name de motivatie van patiënten aan te wakkeren. AR biedt nieuwe mogelijkheden om de natuurlijke interactie met de omgeving te verhogen bij de behandeling van VSN.

In deze studie is een prototype ontwikkeld van een AR-spel voor mensen die VSN hebben opgelopen na een beroerte. Het spel en de methode illustreren de potentie van de inzet van AR tools in de geriatrische revalidatie, met name voor het verhogen van de zelfredzaamheid van deze patiënten.

Lees de hele publicatie hier.

Auteurs zijn: Mattijs Bakker, Nynke Boonstra, Tanja Nijboer, Marije Holstege, Wilco Achterberg en Niels Chavannes.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.