Nieuws

Rapport | mHealth 2030

5 februari, 2020

Vandaag publiceert ORCHA, een van origine Engelse organisatie die zich richt op het checken van gezondheidsapps, het rapport: mHealth 2030. Diverse experts hebben bijgedragen aan de totstandkoming hiervan waaronder oprichter van NeLL, Niels Chavannes en Martijn de Groot, directeur van REshape.

Niels roept in dit rapport overheden van over de hele wereld op om actiever samen te werken en best practices te delen om zo, gezamenlijk eHealth verder te brengen. Zo zegt hij: 'vaak focussen we ons op nationale verschillen maar er is veel meer wat we met elkaar kunnen delen en van elkaar kunnen leren.'

'Martijn zoomt in op de nieuwe MDR wetgeving en stelt dat deze mogelijk zal leiden tot minder producten die het zorgsysteem ook daadwerkelijk zullen bereiken.

CEO en co-founder van ORCHA, Liz Ashall-Payne zegt in het rapport mHealth 2030 onder andere dat er een ecosysteem van data ontstaat dat artsen in staat stelt om via één dashboard röntgenfoto’s te kunnen bekijken in combinatie met informatie over bijvoorbeeld bloedsuikerlevels en gegevens over sportgedrag en voedingspatroon. Alle deze informatie zal afkomstig zijn van verschillende apps en platforms. ‘Dit breidt de gepersonaliseerde, geïntegreerde, levenslange propositie uit die apps kunnen bieden’.

Download het hele rapport hier.


Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.