Postdoc Impact Klinische AI

In het kort

 Je evalueert de waarde van klinische AI-modellen in de praktijk
 Je stelt in samenwerking met twee PhD-studenten en stakeholders binnen én buiten het LUMC de onderzoeksagenda van het AI-team op. 
 Je hebt wetenschappelijk hoogstaand onderzoek verricht en onderzoekservaring in de  geneeskunde (met aantoonbare ervaring in data analyse), epidemiologie, medische statistiek, medische besliskunde, medische informatica of vergelijkbaar
 Je hebt enige programmeerervaring, bijvoorbeeld in python, R of Stata
 Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels

 

Wat ga je doen?

Je doet wetenschappelijk onderzoek naar de toegevoegde waarde, ofwel de ‘value’ van AI-modellen in de klinische praktijk. Er zijn veel wetenschappelijke publicaties te vinden omtrent machine learning modellen en slimme algoritmen voor medische doeleinden. Er zijn echter nog weinig modellen in de praktijk gevalideerd en geimplementeerd. Met dit onderzoek bevindt je je dus in de absolute voorhoede van de wetenschap en krijg je de kans om op academisch en praktisch gebied baanbrekende stappen te zetten met betrekking tot AI-implementatie in de zorg.   Je gaat voor dit programma aan de slag als postdoc in het AI-team. Je belangrijkste taken bestaan uit het opzetten, implementeren en evalueren van nieuwe AI-projecten binnen het LUMC, en daarnaast het invulling geven aan en begeleiden van het onderzoek binnen het team. Tevens lever je een bijdrage aan dit nieuwe, opkomende gebied door kennisverspreiding van onderzoeksresultaten in de vorm van wetenschappelijke artikelen, samenwerkingen met andere onderzoekers en presentaties op congressen en bijeenkomsten. Je werkt actief samen met data scientists, medische staf en patiënten. Samen met collega’s met diverse achtergronden werk je samen om waardevolle AI in de kliniek te brengen. Heb je interesse in het doen van wetenschappelijk onderzoek naar klinische AI? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou.

 

Wat vragen wij?

Je hebt een PhD in een onderzoeksveld gerelateerd aan geneeskunde (met aantoonbare ervaring in data analyse), epidemiologie, medische statistiek, medische besliskunde, of medische informatica en ervaring met klinische evaluatie. Uiteraard heb je affiniteit met artificial intelligence. Je bent initiatiefrijk, resultaatgericht en kan goed schakelen tussen verschillende vakgebieden van geneeskunde en AI. Het is belangrijk dat je vloeiend bent in zowel geschreven als gesproken Nederlands en Engels.

 

Klik hier en check de hele vacature, of klik hier en solliciteer direct.