Nieuws

Publicatie | Effecten van het gebruik van het eHealth-platform e-Vita voor COPD-patiënten op domeinen van de ziektespecifieke kwaliteit van leven

17 december, 2020

Het primaire doel van de e-Vita COPD studie was om te onderzoeken wat de effecten zijn van het gebruik van een eHealthplatform voor patiënten op de verschillende domeinen van ziektespecifieke kwaliteit van leven van COPD-patiënten (CCQ). Immers, een integrale behandeling inclusief zelfmanagement bij chronisch obstructieve longziekte (COPD) leidt tot betere klinische resulaten. EHealth kan zorgen voor meer betrokkenheid bij patiënten waardoor zij in staat zijn een gezondere levensstijl aan te nemen en vast te houden. 

De studie, gepubliceerd in nummer 4/2020 van  het Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, laat zien dat patiënten na de introductie van het COPD-platform minder symptomen ervaarden, maar dat hun mentale toestand tegelijkertijd licht verslechterde. Het is dus van belang dat zorgprofessionals zich ervan bewust zijn dat, ondanks de verbetering van symptomen, er en lichte toename van angst een depressie kan optreden na invoering van een eHealth interventie.

Auteurs: Esther P.W.A. Talboom-Kamp, Marije S. Holstege, Niels H. Chavannes en Marise J. Kasteleyn

Lees hier de publicatie.

Meld je aan voor de gratis updates

Blijf betrokken bij het laatste nieuws van NeLL met de gratis updates.